Mangler du noget at bruge din alene aften på?

Der findes ikke noget bedre, end når man kommer hjem efter en lang dag, hvor man har socialiseret og været på – og man så endelig er alene! Roen, stilheden, freden. Bare det at kunne gøre præcis det, man har lyst til: Men hvad skal man gøre med sin alenetid? Vi har mange gode bud! Og her kommer nogle af dem.

Genfind en gammel hobby

Du har med garanti en hobby, du kun kan dyrke, når du har tiden til det, og som den resterende tid bliver gemt væk. Hiv fat i den! Det kan være, du elsker at hækle, at træne din hjerne med krydsord eller noget helt tredje. Med aftener alene er der tid til fordybelse, og det er derfor det oplagte tidspunkt at finde gamle interesser frem. Det kan være du vækker den til live, så den igen kan blive en fast del af din hverdag – det er altid godt og dejligt at have noget at give sig til, når de faste rutiner skal rystes lidt.

Forkæl dig selv

Det kan være, du har en travl eller stresset hverdag, hvor du ikke har meget tid til at pleje dig selv. Måske du har børn, der tager din tid, et arbejde, der gør, at du sjældent har tankerne på dig selv, eller noget tredje der gør, at du ikke sætter tid af til dig-tid. Men det er vigtigt at huske sig selv i en travl hverdag, og det er derfor en god ide at ’dyrke’ dig selv, når du er alene. Sæt god, dejlig musik på, åbn en kold øl, fyld vand i karbadet og nyd en dejlig fodmassage inden badet. Du vil med garanti takke dig selv for at pleje dig selv – det giver ny energi og fylder hjernen op med gode tanker.

Gør noget, du aldrig vil gøre alene

For mange er det grænseoverskridende at gøre typiske ’par-ting’ alene – som at gå i biografen, spise en god middag på en restaurant eller noget tredje. Men det kan faktisk være en ret god øvelse at gøre nogle af disse ting selv. Og hvorfor skal du gå glip af en god biografpremiere, bare fordi du er alene hjemme? Pak tasken og bevæg dig ned i den lokale biograf – eller tag en avis under armen og sæt dig ned på din yndlingsrestaurant. Det vil med garanti gøre noget godt for dig – og bliver du træt af at sidde alene på restaurant, kan du jo bare gå, når du vil.