Giv plads til børnene i hjemmet

Der går i mange dag mange ord på, hvordan man skal være forælder i 2022. Også, hvordan børnene skal have det i huset, hvor deres værelser bør ligge og hvor meget de bør fylde. Dog kan dette være meget individuelt, hvor meget der egentlig er behov for. Derfor skal disse råd også tages med et gran salt. For det er nemlig vigtigt at have fokus på det enkelte behov for barnet. Nogle børn kræver mere plads, mens andre kan lege med nærmest intet. Så læs med her, hvis du vil høre mere om de tanker, der skal gøres omkring pladsen til barnet.

Skil soveplads og leg ad

Ligesom ved voksne er det en rigtig god idé, at barnet kun sover i sin seng. Det skal altså ikke være en ekstra legeplads. Det skyldes, at det er sundt for søvnen, at hjernen forbinder sengen med søvn. Hvis der sker for mange andre aktiviteter i sengen, så afbrydes den forbindelse, og mennesker får sværere ved at sove. Derfor kan det være en rigtig god idé at sætte sengen langt fra det typiske område. Hvis man har pladsen, så kan et separat soveværelse også være en rigtigt god idé, hvor barnet så kan lege et andet sted.

Byg et værelse, der passer til barnets behov

Har dit barn masser af krudt i røven og elsker at tumle rundt? Hvorfor så ikke indrette værelset til barnets behov. Det vil sige med trapez fra loftet, klatredimser på væggene med nem tilgang til haven. Det kan nemlig være med til at stimulere deres hjerne ved at få lov til at kunne udleve deres vilde behov på den måde. Du kan for eksempel indhente et tilbud fra en lokal tømrer Risskov, hvis du bor ved Aarhus, der kan designe og bygge værelset lige efter dit og barnets hoved.

Hvis du har et barn, der finder ro i at tegne, læse og mere stillesiddende hygge, så kan man også sagtens indrette værelset således. Fyld det med hygge, puder og en god siddeplads, hvor tankerne kan få frit løb. Det kan for eksempel gøres med et bord med en god ergonomisk stol, så barnet kan sidde godt og sundt i mange timer og fordybe sig. Man kan også indrette denne plads i stuen, så man bedre kan sidde sammen og være sammen om at sidde med kreative ting. Men igen, så er det jo helt op til jer at vurdere, hvordan I gør det bedst for hele familien.