Er din bar, restaurant eller café klar til EM i fodbold?

De store slutrunder i fodbold er kendt for at kunne samle en befolkning, ikke mindst på de lokale barer, restauranter og caféer, hvor man kan se kampene. Det er nok ikke gået din næse forbi, at EM sparkes i gang her til sommer, nærmere bestemt fredag d. 14. juni. Hvis du endnu ikke har planlagt, hvordan du vil bruge EM til at øge indtjeningen i din restaurant, bør du læse med her.

Lidt om slutrunden

EM i fodbold 2024 afholdes på 8 forskellige stadions rundt omkring i Tyskland. Derfor er åbningskampen med Tyskland som værter d. 14. juni, hvor de tager imod Skotland. Slutrunden har også deltagelse af stolte fodboldnationer som Italien, Spanien, Frankrig, Holland og ikke mindst Danmark. Og selvom Danmark ikke har imponeret med spillet i kvalifikationskampene, er der ingen tvivl om, at der nok skal være fodboldfest, når Danmark møder Slovenien den 16. juni. Derudover er Danmark også i gruppe med Serbien og England.

Hvad kan man gøre for at øge indtjeningen under EM?

Med noget fornuftigt sommervejr og en slutrunde i fodbold, er der virkelig mulighed for at få fyldt forretningen med tørste og sultne gæster. Hvis du ikke før har brugt sportsarrangementer til at skabe ekstra salg i din forretning, kan du her få nogle tips.

Tilbud og arrangementer

Din restauranten eller bar kan tilbyde specielle menuer, rabatter eller tilbud i forbindelse med kampdage eller specifikke kampe under mesterskabet. Dette kan omfatte tematiske retter eller drikkevarer inspireret af lande, der deltager i mesterskabet, eller happy hour-tilbud før eller efter kampene.

Visning af kampe

Du skal selvfølgelig vise kampene, eller de kampe der er mest relevant for dit publikum, på skærme i din restaurant. Det koster som udgangspunkt ikke noget at vise kampene, men der er en række krav fra de TV-stationer der har rettighederne, og du skal søge om godkendelse inden. Hvis der er godt vejr under kampane, bør du overveje at stille skærme til rådighed udenfor. Dette kan være en attraktiv mulighed for fodboldfans, der ønsker at se kampene i en social og festlig atmosfære.

Arrangementer og konkurrencer

Du kan også arrangere særlige begivenheder eller konkurrencer i forbindelse med mesterskabet, f.eks. quizzer, tipspil eller konkurrencer om bedste forudsigelse af kampresultater. Dette kan tilskynde kunder til at besøge restauranten og deltage i sjove aktiviteter sammen med venner og familie.

Tematisk indretning og atmosfære

Du skal skabe en festlig og engagerende atmosfære, bl.a. ved at dekorere lokalerne med temaer og farver relateret til mesterskabet eller de deltagende lande. Dette kan omfatte flag, banners, fodboldrekvisitter og andre dekorationer for at forstærke følelsen af fejring og engagement.

Forudbestilling og reservationer

En forventet stor efterspørgsel kan gøre det nødvendigt at indføre forudbestilling eller reservationer for at sikre plads til kunder under kampdage eller populære kampe. Dette kan hjælpe med at organisere restaurantens drift og sikre en god oplevelse for gæsterne.
Ved at udnytte EM i fodbold på disse måder kan du tiltrække flere kunder, øge omsætningen og skabe en festlig og underholdende oplevelse for dine gæster i sommeren 2024.

Er EM i fodbold noget for din restaurant?

Fodboldfans og kolde fadøl er ikke nødvendigvis det rigtige for alle restauranter og caféer. Så overvej om dit koncept og din forretnings omdømme kan tage skade af at bruge slutrunden aktivt her til sommer. 

Inden slutrunden skal du også sikre dig at din bar og eventuelt dit køkken er gearet til den ekstra omsætning, både i form af personale og udstyr. Ellers bliver gæsterne utilfredse og du kan lide økonomisk skade på længere sigt. Tag fat i en storkøkkenforhandler som for eksempel Cosina, som kan rådgive dig i bar- og storkøkkenudstyr der kan klare store spidsbelastninger. Det kan også være en mulighed, at du finder udstyr der kan bruges udendørs. For eksempel en stor udendørs professionel gasgrill til at lave pølser, bøffer og andre grillretter på.